HTML

Mesterségek utcája

2010.01.13. 22:25 TÁMOP admin

Tevékenység bemutatása

2010. szeptember 25-én került sor a Mesterségek Utcája elnevezésű projekttevékenységre. A Városháza Parkban, a Nagykun Klubban, a Papi Lajos Alkotóházban és főként a lezárt Rákóczi utcán rengeteg program, érdekes látnivaló és főként kipróbálható kismesterségek és azok mesterei várták a látogatókat.

Nagy sikert arattak az augusztusban megtartott Diákvállalkozók táborának "vállalkozói" is, akik standjaikon bizonyították rátermettségüket, és a gyakorlatban hasznosíthatták a táborban tanult ismereteket.

A Mesterségek Utcájában többek között az alábbi kézműves tevékenységek fogásait lehetett  elsajátítani: 

- szőnyegszövés, fafaragás, nemezelés, bőrözés, kötélverés, szalma- és csuhéfonás, fonalgrafika, gyöngyfűzés, növényszövés, fazekasság, kosárfonás.

A kézműves foglalkozások mellett gazdag kulturális programok is színesítették a rendezvényt:

a Cimbaliband együttes és Hrúz Szabolcsék  népzenei koncertjei, a Ládafia Bábszínház interaktív népi mesejátéka,  Muzsikás Péter hangszerbemutató koncertje, Boka Gábor "János Vitéz"-előadása.

 Köszönjük a fenti előadóművészeknek a színvonalas produkciókat, valamint a közreműködő kézműveseknek a bemutatókat, foglalkozásokat:

a Szalma- és Csuhéfonók Baráti Társasága Egyesület tagjainak,

az Aranyalma Kézműhely Kulturális Egyesület tagjainak,

a törökszentmiklósi Kézműves Örökség Egyesület tagjainak,

valamint a nádudvari Ady Endre ÁMK kézműveseinek.

Nem utolsósorban köszönjük a kisújszállási Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola tanulóinak és dolgozóinak a rendezvényen közreműködők szívélyes vendéglátását.

 

 

Fotógaléria

Video

komment


süti beállítások módosítása