HTML

Alternatívák az agresszió kezelésére

2010.01.13. 22:26 TÁMOP admin

Tevékenység bemutatása

 

 Kreatív konfliktuskezelő tréning az AVP módszerével (Alternatives to  Violence Project)

 A tréning időtartama: 20 óra  - 2011. október 1 - 2. , 08.00 - 18.00

 Célja:   A jól felépített, önbecsülést erősítő, közösségépítő, kommunikációs és konfliktusmegoldó gyakorlatok által az AVP segíti a konfliktusok erőszakmentes megoldását az agressziótól egyre inkább veszélyeztetett világunkban, teret és lehetőséget kínálva az életszemlélet és viselkedésváltoztatáshoz.

 Az AVP módszere:

           Az AVP egy olyan gyakorlatorientált, saját élményeken, élettapasztalaton alapuló Tréningsorozat, amely a konfliktuskezelési technikák elsajátítása során az   erőszakmentes viselkedés alapjaival ismerteti meg a résztvevőket. Felhasználja a    csoport tagjainak élettapasztalatait.

Az AVP tréning rövid szakaszokra épül (csoporttól függően 6-9 szakasz), melyek dinamikus egységeket alkotva résztémákat dolgoznak fel. A szakaszok mindig a munkarend ismertetésével kezdődnek, majd a témához kapcsolódó játékok és gyakorlatok következnek, melyet az élmények megbeszélése követ. Minden részt a szakasz értékelésével zárunk, mely során a csoport értékeli a gyakorlatokat, jelzi igényeit, felteszi kérdéseit. Ez a visszajelzés befolyásolja a tréning további programját, a vázat a csoport igényeinek és lehetőségeinek megfelelően építjük tovább. Ez a munkamódszer, mely az AVP sajátja, teszi lehetővé, hogy a tréning – valóban személyre és csoportra szabottan – fejlesztő értékét megtartsa.

 


 

Fotógaléria

Video

komment


süti beállítások módosítása